logo
Welkom
Voorstellen
De Airedale Terrier
PUPS
PUPPYDAGBOEK 2016
De Honden
In Memoriam
Laatste Nieuws
Tentoonstelling
terugkomdag
Specials
Zwitserland 2006
worlddogshow 2008
sneeuw jan 09
bezoek A-nest
Maasvlakte 2009
Sneeuwpret dec 2009
Nakomelingen
Vakanties
Herplaatsing
Links
Gastenboek
Contactformulier
Stockholm -Zweden 2008
Op zondag 29 juni 2008 vertrokken Jan, Nikki en ik richting Stockholm (Zweden). In Duitsland zijn we verder gereden met Berthie&Peter (met de airedale reu Gino) en Bob & Annemiek (met de welshterriers Bill en Angie).
Het was een lange reisdag en 's nachts hebben we in een hotel (vlak bij Malmö) overnacht. Na een uitgebreid ontbijt zijn we verder gereden en aan het eind van de middag (maandag 30 juni 2008) zijn we bij ons hotel in Stockholm (Kista) aangekomen. De bench op de trimtafel met wielen deed dienst als bagagewagen. Aan het eind van de week zat het hele hotel vol met honden.
Vrijdag 4 juli hadden we een dag vrij van show. Na een beetje uitslapen, zijn we aan het eind van de ochtend opnieuw naar Stockholm stad vertrokken. We hebben daar een drie uur rondgewandeld en de oude stad bekeken. Nikki mocht natuurlijk mee. Het leuke hiervan is dat je al snel aanspraak hebt. Mensen komen iets vertellen over hun eigen airedale, vragen over de wereldshow of willen alleen maar een foto maken van Nikki.
Het was een vermoeiende dag en mijn stappenteller gaf 16000 stappen aan. Arme Nikki en dat de dag voor de echte worlddogshow.
's Avonds na het eten, mocht Nikki weer op de trimtafel. Ook nu wist Jan weer een uur of twee aan haar te trimmen.
Maar dan zie je er als airedaledame ook tiptop uit voor de zaterdag.
Op zaterdag 5 juli ging de wekker al om half 5. Het beloofde een spannende dag te worden. Om half 6 ontbijten en om 6 uur zijn we vertrokken. Toen we bij de hal aankwamen voor de worlddogshow, moesten we lopend netjes aansluiten achter allemaal mensen met honden. We stonden bijna een half uur in de file om binnen te mogen komen. Nadat we een plekje gevonden hadden bij de ring, zetten we de trimtafel en de stoelen neer. Nikki was pas in de middag aan de beurt. Dit keer deed ze mee in de kampioensklas. Nikki presenteerde zich heel mooi in de ring voor de keurmeester uit Argentinië.
Dinsdag 1 juli 2008 zijn we eerst een rondvaart door Stockholm gaan maken. Berthie is in het hotel gebleven. De honden mochten helaas niet mee en moesten in het hotel blijven.
De rondvaart was erg mooi en gaf een mooie en goede indruk van Stockholm.
Nadat we in de middag terug kwamen, zijn we met Nikki aan de slag gegaan. Haar poten zijn gewassen en gefönd. En haar showtoilet is verder vervolmaakt door Jan.
Wo 2 juli en do 3 juli liep de wekker al om 5 uur af. Om 6 uur hebben we ontbeten en om half 7 zijn we weggereden, zodat we tegen 7 uur bij het tentoonstellingsterrein waren. Op woensdag was de worldterriercircuitshow. Er deden ruim 90 airedales mee. Nikki behaalde een uitmuntend in de openklasse.Op donderdag was het de zweedse airedale terrierclub die een clubmatch organiseerde. Er waren ruim 80 airedales ingeschreven. Ook bij deze show behaalde Nikki een uitmuntend in de openklas. Nu zat ze bij de laatste 8, maar werd niet geplaatst. Ook dit was weer een lange dag. Maar wel heel gezellig met allemaal mensen die ook van airedales houden. Alleen Gino en Nikki waren airedales uit Nederland.
Uiteindelijk zat Nikki bij de laatste 5 uit haar groep. Ze behaalde 5 uitmuntend. Ik ben heel trots op haar; mijn Nikki die zowel huishond als sporthond als showhond is, komt maar mooi achter de 4 russen (zouden die ook wel eens in de moddersloot mogen springen? ik denk het niet).
Na het showen hebben we nog heerlijk langs de kraampjes gelopen en via een groot scherm naar de eindkeuring van de terriers gekeken. Hierbij lag Nikki heerlijk aan mijn voeten bij te komen van deze werelddag.
Op zondag 6 juli zijn we vroeg vertrokken op weg naar huis. Tijdens het rijden hebben we slecht weer gehad. In Bremen hebben we een hotel genomen midden in de stad. Tijdens het ontbijt hadden we Nikki gewoon in de kamer gelaten, maar mevrouw zat enorm te janken. Ik kon haar gaan halen en ze mocht mee de ontbijtzaal in. De serveerster kwam Nikki een dubbele dikke duitse boterham met paté brengen (beloning voor het janken... nee ze vond haar zo lief&mooi).
Op maandag 7 juli ben ik op de terugreis naar huis gelijk naar de dierenarts gereden voor progesteronbepaling. s Avonds kreeg ik te horen dat we na de fantastische reis ook nog op tijd waren voor een dekking.
Airedale Terrier Kennel "Of Ares Delight"