logo
Welkom
Voorstellen
De Airedale Terrier
PUPS
PUPPYDAGBOEK 2016
De Honden
In Memoriam
Laatste Nieuws
Tentoonstelling
terugkomdag
Specials
Zwitserland 2006
worlddogshow 2008
sneeuw jan 09
bezoek A-nest
Maasvlakte 2009
Sneeuwpret dec 2009
Nakomelingen
Vakanties
Herplaatsing
Links
Gastenboek
Contactformulier

  BEZOEK AAN DE PUPS VAN HET A-NEST

 

Toen de pups naar hun nieuwe eigenaren gingen, heb ik met ze afgesproken dat ik rond de 6-7 maanden langs zou komen om de stamboom af te geven. En natuurlijk om de " pups" weer te zien.

 

Anna heb ik op zaterdag 16 januari 2009 gezien op een hondententoonstelling in Waalwijk. Via de mail hoor ik met regelmaat iets over haar. Ze doet het goed bij Peter en Berthie. Ik zal haar op show wel vaker tegen gaan komen. Zodra ik een mooie foto heb, zal ik die hierbij plaatsen.

Op deze dag heb ik de stamboom en het puppyboek gegeven. Anna herkende mij en ik werd uitgebreid besnuffeld en in mijn gezicht gelikt.

 Anna heet inmiddels Senna (zomer 2009) en heeft een nieuw baasje gevonden. Berthie en Peter hebben moeten kiezen tussen 2 teefjes. Senna is gelukkig in haar nieuwe huis.

 

Op zondag 15 maart 2009 ben ik bij Finn op bezoek geweest. Bij aankomst werd ik begroet door Finn en Hero. In het begin moest Finn wat blaffen en door Hero werd ik uitbundig begroet. Na korte tijd kwam ook Finn kroelen.

 

Omdat het mooi weer was gingen de heren natuurlijk in de tuin spelen. Finn blijkt een echte struikrover te zijn. Op de foto staat hij ondeugend te kijken.

Vooral Maaike en ik hebben heerlijk bijgekletst en ervaringen uitgewisseld. En proberen overeenkomsten te ontdekken tussen Finn en Lennox (en ook Nikki).

 

Hero is ruim een jaar ouder dan Finn. Het zijn echte maatjes, die het goed met elkaar kunnen vinden.

Finn heeft de puppycursus afgerond en binnenkort start hij met de volgende cursus. Finn kan heel goed lopen met aandacht.

De stamboom en het uitgebreide puppyboek (die had ik bij het ophalen van Finn door omstandigheden nog niet af) heb ik in Grave achter gelaten.

Het was een leuke en gezellige middag.

 

 

Op zaterdag 4 april 2009 ben ik op bezoek geweest bij Robin in Utrecht. Iets na 11 uur was ik bij Marc en Loes. Bij de deur werd ik al verwelkomd door Robin.

Onder het genot vanthee met appeltaart hebben we heerlijk over de honden zitten praten (over de opvoeding, de training (nog wat advies gegeven; waar ze gelijk mee aan de gang zijn gegaan en wat ook werkt!), ontwikkeling en natuurlijk over Robin, Lennox en hun nestgenoten.

 

Robin is een echt kroelhond en we hebben samen even heerlijk gekroeld. Robin lijkt qua uiterlijk best op Lennox. Maar toch zijn er wel verschillen te zien. We hebben Robin nog even gemeten en hij had een schofthoogte van 58 cm.

 

Binnenkort gaat Robin mee op vakantie naar Frankrijk. Ook Robin zit op cursus.

 

Nadat ik afscheid genomen had, ben ik doorgereden naar Houten om op bezoek te gaan bij Bob. Bob is pas op een leeftijd van 13 weken weg gegaan.

Hier werd ik bij de deur ontvangen door Bob; hij begon gelijk uitgebreid te kwispelen en het leek echt of hij mij direct herkende.Onder het genot van een kopje thee en boterkoek hebben Mary, Bart en ik veel gepraat over hoe het met Bob gaat en met de nestgenoten. Coen heeft nog even laten zien wat Bob al kan (o.a. high-five). Bob is helemaal op zijn plek. Ook hij gaat binnenkort mee op vakantie.

 

   


 


Bob zit net op cursus en op sommige dagen gaat hij naar de hondencreche.
De kop van Bob lijkt erg veel op die van Nikki. Bob heeft nog duidelijk meer zwart dan Lennox. Nu heeft het bij Nikki ook lang geduurd (wel bijna 2 jaar) eer ze op kleur was. De ene airedale is daar vlotter in dan de andere airedale.

 

Op zaterdag 30 mei ben ik bij Noa (teefje blauwwit) op bezoek geweest. Noa is uitgegroeid tot een mooie compacte airedale dame van bijna 9 maanden. Aangezien het erg mooi weer was, hebben we heerlijk in de tuin gezeten en veel gepraat en gekeken naar de capriolen van Noa.

 

       


 


 


Noa houdt erg van water. Net als veel van haar broers en zussen. Noa mag met regelmaat mee naar de school van Claudia. Om daar te komen moet ze met de tram en de bus. Verder gaat ze graag mee naar het strandje.

 

Op woensdag 12 augustus heb ik Indy weer terug gezien. Helaas had het geen fijne aanleiding. De baasjes van Indy hadden het besluit genomen dat ze niet meer in hun gezin kon blijven. Ze hadden al eerder contact opgenomen, maar toen wilde ze het nog proberen.

Indy is dus terug gekomen naar Rijswijk. De hernieuwde kennismaking met Tosca, Nikki en Lennox is goed verlopen. Indy zal hier tijdelijk blijven wonen, totdat er een nieuw baasje gevonden is voor haar. De komende dagen zal ik haar beter leren kennen, zodat de nieuwe eigenaar goed ingelicht kan worden.

 

Op dinsdag 18-8-2009 is Indy vertrokken naar Amsterdam Zij gaat daar wonen bij Paul en Tim en de welshterrier Jip. Ze zal vanaf nu Sacha genoemd worden. Ik word op de hoogte gehouden van de belevenissen van Sacha. Het ziet er veelbelovend uit! In de herfst ga ik nog een keer op bezoek.

 

 

Binnenkort ga ik een definitieve afspraak maken met de andere "pups". Mogelijk duurt het zien van Rex (reu groen) wat langer; we moeten afspreken wanneer hij met z'n baasjes in Nederland is.

Airedale Terrier Kennel "Of Ares Delight"